Turvallinen ostaminen

Verkkokauppa on viimevuosien aikana kasvanut räjähdysmäisesti ja alalle on tullut paljon uusia toimijoita. Kortilla maksaminen verkossa on turvallista, kunhan korttia käytetään huolellisesti.

Turvallinen maksaminen verkossa:

Luottokortti on yleisin maksuväline verkossa. Kortti on turvallinen maksutapa kaikessa verkkomaksamisessa, kunhan korttia käytetään samalla huolellisuudella, kuin kaikessa muussakin asioinnissa. Luottokorttiyhtiö vastaa rahojen palautuksesta, jos ostos ei tulekaan perille.

Anna luottokortin tiedot vain salattua yhteyttä käyttäen. Sen tunnistaa s-kirjaimesta verkko-osoitteen alussa (https://www.verkkokaupanosoite.fi) ja lukkosymbolista ruudun alareunassa tai osoitekentässä. Säästä kaikki ostamiseen liittyvät tiedot mahdollista reklamointia varten.

Maksuvälityspalvelu PayPal on maailmanlaajuinen nettimaksuverkko. Ideana on siirtää ostoksen suuruinen summa rahaa omalta pankkitililtä myyjän PayPal-tilille. Omia pankki- ja luottokorttitietoja ei tarvitse kertoa myyjälle. Palvelua voi käyttää, vaikkei omistaisi luottokorttia. Vastaavanlainen palvelu on esimerkiksi suomalainen Suomen Verkkomaksut.

Turvallinen asiointi verkkopankissa:

Verkkopankkien turvaratkaisut on suunniteltu varmistamaan, että pankkiasioiden hoito verkkopankissa on turvallista. Verkkopankkien turvallisuus perustuu kansainvälisiin standardeihin ja turvallisuus on varmistettu monin eri tavoin. Pankin asiakkaiden on toki velvollisuus myös itse edistää turvallista asiointia verkkopankissa.

Tarkista yrityksen tiedot

Suomalaisessa verkkokaupankäynnissä noudatetaan Suomen kuluttajansuojalakia.

Verkkokaupan sivustolla pitäisi näkyä yrityksen nimi, kotipaikka, käyntiosoite ja puhelinnumero.

Lue aina sopimusehdot.

Pidä huoli, että saat ostoksesta tilausvahvistuksen sähköisessä tai kirjallisessa muodossa. Säilytä se aina. Kaupan voi peruuttaa ja tavaran palauttaa Suomessa 14 päivän ajan. Tutki verkkokaupan sopimusehdot tarkkaan ennen kaupantekoa.

Postiin, kauppaan, lähetillä?

Verkkokaupan sivustolta pitää myös selvitä, miten tavarat toimitetaan ostajalle. Yleensä kuljetuskustannukset lisätään hintaan.